Om Mig

Hejsa, tak fordi du har valgt at klikke forbi min rejseblog om Mellemøsten. Jeg er en 27 årig københavner, som i dag bor i Jordan. Jeg beskrives for at være en passioneret skribent, som elsker at møde nye mennesker for at udveksle viden og udvide min horisont.

Hvad enten det er flygtninge, aktivister eller den gamle dame jeg falder i snak med i bussen, brænder jeg som person for ‘det menneskelige møde’. Jeg blev uddannet journalist i foråret 2015 og min glæde for formidling bunder i mit ønske om at kunne bringe mennesker tættere sammen på tværs af kulturer, religioner og landegrænser og dele det jeg tænker på. Deraf kom min beslutning: At rejse og bo Mellemøsten, hvor jeg netop kan få indsigt i fremmede menneskers skæbner og møde andre mennesker, lande og kulturer i alle farver og afskygninger.

I april satte jeg mig i et fly i retning mod Jordan med blandede følelser af at være heldig, glad og samtidig spændt og rædselsslagen. Jeg spændt over, at jeg havde fået mulighed for at arbejde på en kampagne i forbindelse med den syriske flygtningekrise, som jeg skulle arbejde på i Syriens nabolande. Jeg var samtidig nervøs og overvældet ved tanken om, at jeg skulle bo i Mellemøsten på egen hånd og rejse ud med en stor humanitær flygtningeorganisation i forskellige flygtningelejre for at formidle historier om disse triste sjæle.

I flyveren sad jeg med mit boardingpas og kunne mærke adrenalinen stige, da flyet lettede fra mit sidepladsvinduet på Kastrup lufthavn. Jeg havde simpelthen sagt farvel til folk, jeg kendte med meldingen om, at jeg skulle opholde mig i Mellemøsten i ’noget tid, bo og arbejde lidt – helt uvidende om at mit opholde ville trække ud flere måneder, også et helt år.

Laes om hele oplevelsen her: “Adrenalinen pumpede, da flyet lettede.. Point of no return!”.

Dette enkelte boardingpas er kommet til at betyde, at jeg siden er kommet  på adskillige reportageture senere fået mulighed for at rejse på kryds og tværs af regionen, som formidler med mit arbejde. Det bragte mig i møde med forskellige mennesker og ført på vejen frem til et uforudset jobtilbud, som pludselig gjorde mig til expat med base i Amman og daglig arbejdstilknytning til en international NGO, på ubestemt tid.. Ikke blot på et par måneders ophold! Jeg har siden den dag rejst på kryds og tværs af regionen, begået mig i flere forskellige flygtningelejre i bl.a. i Nordirak, Libanon og Jordan og skrevet historier om alt fra flygtninges krigserindringer til historier om det arabiske forår og korruptionssager i Tunesien. Det har givet mig helt unik indsigt i regionens problematikker gennem mange interview med inspirerende sjæle lige fra flygtninge til entusiastiske aktivister og parlamentarikere.

Som mange andre nyt udsprungne bloggere har jeg meget på hjertet og er spændt på at dele nogle af de mange overvældende indtryk, oplevelser og sjæle, jeg møder undervejs. Du er til enhver tid velkommen til at klikke forbi og smide et par ord på vejen.. God læselyst!